Spoed? Bel 0318 724 901

Bevallen

Houdingen

Er zijn diverse manieren waarop je kunt bevallen: liggend/halfzittend op bed, verticaal op de baarkruk, staand of gehurkt. Je kunt zelfs in een speciaal gehuurd bad bevallen. We staan overal voor open, alles kan en mag als het medisch gezien verantwoord is. Je kunt van tevoren een idee hebben hoe je wilt bevallen, maar tijdens de bevalling kan blijken dat een andere houding prettiger is.

Folder bevalhoudingen
Deverloskundige.nl

Bevallen in bad

Wij begeleiden bevallingen zoveel mogelijk zoals jij dat wilt. Opvangen van de weeën in water kan de pijn verzachten en je helpen ontspannen. Wij hebben ervaring met het begeleiden van badbevallingen thuis en in het ziekenhuis.

Veel informatie kun je vinden op de site van De Oerbron www.oerbron.nl. Goed om je in te lezen! Op deze site zijn ook bevalbaden verkrijgbaar. Wanneer je het bevalbad in huis hebt zet deze dan van tevoren een keer op om niet tijdens de weeën voor verrassingen te staan. Een bevallingsbad is te huur of te koop bij www.bevallingsbaden.nl.

Wanneer je poliklinisch in bad wilt bevallen, hoef je daarvoor niets te regelen. Ziekenhuis  Gelderse Vallei beschikt over een bad. Wel moet je een disposable hoes kopen, dit kan gewoon tijdens je bevalling. Je krijgt naderhand een rekening toegestuurd. De kosten zijn €89,50. Goed om te weten dat het opzetten en afbreken van het bad voor eigen verantwoording is (lees: je partner zal het moeten klaarzetten en opruimen)

Kijk van tevoren (met je partner) naar dit filmpje over hoe je een bevalbad moet opzetten: bevalbad opzetten


Niet vergeten!

Zorg ervoor een DEURBEL die werkt en die hoorbaar is, ook als je boven bent!

Zorg dat het HUISNUMMER, ook in het donker, goed zichtbaar is.

Zorg dat ons SPOEDNUMMER in je telefoon staat: 0318-724901

Je bed (bovenkant matras) moet  75-80 cm hoog zijn(ook als je poliklinisch gaat bevallen). Je kunt hiervoor bedverhogers lenen bij de thuiszorgwinkel van Medipoint.

Hier kun je ook een po/ondersteek, bedzeil en ruggensteun krijgen en een kolf huren indien nodig.

Zorg dat je altijd een kraampakket in huis hebt, ook als je poliklinisch wenst te bevallen. Meestal wordt dit door de verzekeraar verstrekt, maar je kunt het ook zelf samenstellen:

Minimale inhoud van een kraampakket: 1 steriele navelklem, 2 doosjes steriele gaasjes (zestientjes), 1 pak watten, 2 pakken kraamverband, 2 pakken maandverband, 10 celstof onderleggers.

De volgende items klaarzetten voor de bevalling:

  • Kraampakket
  • Vuilniszakken
  • 2 emmers
  • Thermometer
  • 2 kruiken + kruikzakken
  • Mutsje en kleding voor de baby