Sela verloskundigen Ede
Sela verloskundigen Ede
27 Google recensies
Suzanne Elbertsen
Suzanne Elbertsen
2023-07-17
Sela Verloskundigen zijn zeer professioneel en bieden een complete en fijne zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en nazorg. Het voelt erg vertrouwd en ze zijn goed bereikbaar voor vragen. We kijken als gezin goed terug op de begeleiding van alle verloskundigen en assistenten! Bedankt dames!
Ramona de Groot
Ramona de Groot
2023-06-28
Wij hebben een hele fijne en prettige ervaring met de dames van Sela. Ze hebben ons heel goed en op een fijne manier door de zwangerschap en de bevalling heen geleid. Ze zijn heel meelevend en bieden altijd een luisterend oor. Als er wat was, stonden ze ook altijd voor ons klaar. Wij kunnen Sela zeker aanbevelen. Nogmaals hartelijk bedankt voor de goede zorgen en de prettige ervaring bij jullie.
W -
W -
2023-06-25
Hele fijne ervaring bij Sela verloskundigen vanaf het eerste contact tot en met de laatste controle. Tijdens de afspraken werd er ruim de tijd voor ons genomen en iedere medewerker is echt betrokken. Ik kan terug kijken op een prachtige thuisbevalling, mede door de goede begeleiding van de verloskundige.
Rebekka Okker
Rebekka Okker
2023-05-10
Hele prettige ervaring bij Sela gehad ! Tijdens mijn zwangerschap op een zeer professionele en hartelijke, steunende manier begeleid. Alle verloskundigen zijn erg betrokken en goed te bereiken voor alle vragen die je hebt.
Tessa S
Tessa S
2023-03-29
Een super fijne verloskundigenpraktijk! Bij beide zwangerschappen hebben ze ons ondersteund en heb ik mij altijd gehoord gevoeld, door zowel de verloskundigen als de assistenten. Bedankt team van Sela! Jullie zijn goud waard!
Naomi Versteeg
Naomi Versteeg
2023-02-28
Erg fijne verloskundige praktijk was ons eerst kunt je ze hebben os super fijn begeleid in de zwangerschap en bevalling Super team
Henrieke Bos
Henrieke Bos
2023-02-16
We hebben inmiddels 2 zwangerschappen begeleiding gehad van Sela Verloskundigen. Allemaal hele fijne verloskundigen, die zeer betrokken zijn. Ze zijn iedere keer met ons ook verwonderd over het nieuwe leven. Op dit moment hebben ze ook vaak spreekuur in Lunteren, heel fijn om het spreekuur dichtbij te hebben. Ik ben zeer tevreden!
Evita Kloostra
Evita Kloostra
2022-12-28
Lieve mensen en fijne gesprekken. Supersnelle bevalling gehad waar ik heel positief op terugkijk dankzij Mariëlle 🙌
Soraya van de Maat
Soraya van de Maat
2022-12-19
Tja waar moet ik beginnen.... 3 jaar geleden kwam ik voor het eerste bij Sela ondertussen ben ik na die keer nog 2 keer terug gekomen. 3 kindjes onder de 3 mogen krijgen. Alle 3 ging ik met ontzettend veel plezier naar Sela praktijk toe. Van begin tot het einde ben ik zo ontzettend tevreden. Ze werken niet omdat het moet maar ze werken met hun hart. Ze staan voor je klaar,voor alles! Ze begeleiden je super, zowel voor als tijdens de bevalling. Maar ook erna staan ze nog gewoon voor je klaar voor vragen maar ook om gewoon te checken hoe het met je gaat. Ik zou iedereen aanraden, mocht je echt een goede verloskundigenpraktijk zoeken, om hier heen te gaan want een plek waar jij je als zwangere gehoord voelt, waar er wordt mee gedacht en een plek heb waar je weet dat je ergens terecht kunt voor serieuze maar ook onzinnige/leuke dingen, dat gun ik iedereen zodat ze extra kunnen genieten van hun zwangerschap en de tijd erna. *Annemieke bedankt voor alle leuke en hilarische gesprekken, steun, vertrouwen, hulp,rust en nog zoveel meer. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met een topbevalling en ik vol trots nu naar 3 van die kleintjes kan kijken en dat ook mede dankzij jou 🙂 Sela, super bedankt, jullie zijn top! En wie weet tot over een poosje 🙂
Anne-Jan van der Steen
Anne-Jan van der Steen
2022-11-23
Heel fijn traject tot na de bevalling gehad. Je kunt er altijd terecht met je vragen en hebben aandacht voor je persoonlijke situatie. Zeker aan te raden!
Wil je je aanmelden? Dat kan per email, telefonisch of klik hier om ons een appje te sturen!

Adviezen wanneer de bevalling begint na 37 weken zwangerschap

Voor een bevalling bel je altijd de spoedlijn: 0318 – 724901

Sla dit telefoonnummer alvast op bij je contacten, zodat je ons snel kunt bellen wanneer je bevalling is begonnen.
Mocht je geen gehoor krijgen bij onze spoedlijn, bel dan naar de receptie van Ziekenhuis Gelderse Vallei: 0318-434343. Vraag naar Sela Verloskundigen.

Weeën

In de meeste gevallen begint de bevalling met weeën. Als je gaat bevallen van je eerste baby, adviseren wij je dat je ons belt als de weeën twee uur lang, elke vier minuten, komen. Is dit niet je eerste bevalling, dan kun je bellen wanneer de weeën één uur lang, elke vier minuten, komen. Het kan zijn dat we iets anders met je afspreken op het spreekuur, dat advies is dan leidend.

Vliezen gebroken

Je merkt dat je vliezen zijn gebroken, doordat je ineens vocht verliest. Kenmerkend voor gebroken vliezen is dat je continu wat vruchtwater blijft verliezen. Vruchtwater ruikt zoetig en is kleurloos, wit, roze, groen of bruin.
Is het vruchtwater kleurloos, roze of wit? Dan kun je tot ‘s middags 17.00 altijd je verloskundige bellen. Breken de vliezen na 17.00 uur of twijfel je of je vliezen gebroken zijn? Bel dan om 9.00 uur de volgende ochtend. Is de kleur van je vruchtwater groen of bruin? Bel dan altijd, ook ‘s nachts.

Tekenen

Een beetje slijm- of bloedverlies aan het einde van de zwangerschap wordt ‘tekenen’ genoemd. Het is een normaal verschijnsel en hoeft geen signaal te zijn dat de bevalling direct begint. Als het bloedverlies echter meer is dan een menstruatie, neem dan contact met op met je verloskundige.

Ongerustheid

Wanneer je ongerust bent over je zwangerschap, de gezondheid van jouzelf of je kindje of als je ongerust bent over je bevalling, mag je altijd je verloskundige bellen.

Belangrijk voor de verloskundige

Het is belangrijk dat je huisnummer vanaf de weg goed zichtbaar is, ook ’s nachts. Dan kan de verloskundige, maar ook de kraamzorg, verpleegkundige of eventueel een ambulance het juiste adres snel vinden. Is je adres onduidelijk of is je huisnummer niet goed zichtbaar vanaf de weg? Ga hiermee aan de slag. Hang bijvoorbeeld een wit papier met het huisnummer achter een raam of zet een bordje langs de weg. Zo hoeven we niet onnodig lang te zoeken naar je huis.

Veelgestelde vragen over de voorbereiding op je bevalling

Wat moet er in een geboorteplan staan?

Een geboorteplan is een document waarin je je wensen rondom de bevalling opschrijft. Het is tegelijkertijd een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn, zowel van de bevalling als van elkaar. Het geboorteplan is bedoeld om je verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt bij je bevalling. Ook schrijf je in je geboorteplan hoe je wilt dat er met je omgegaan wordt. Het is niet verplicht een plan te schrijven. Heb je een geboorteplan geschreven? Neem dit dan mee naar het bevallingsgesprek met je verloskundige. Na dit gesprek kun je, als het nodig is, je geboorteplan nog aanvullen of veranderen. Als je geboorteplan af is, bewaar je een kopie bij je zwangerschapskaart. 

De belangrijkste tip voor het schrijven van een geboorteplan: houd het simpel. Dan weten zowel jij, je partner als je verloskundige wat je bedoelt. Het werkt het prettigst als je geboorteplan op één A4 past. Beschrijf in je geboorteplan dus vooral wat echt belangrijk voor je is.

Een geboorteplan om zelf in te vullen vind je hier in het Nederlands en hier in het Engels.

Hoe weet ik dat mijn bevalling begint?

Je bevalling is begonnen als je weeën hebt die opbouwen in kracht en frequentie. Dat betekent dat ze heftiger en vaker komen. Het kan zijn dat je vliezen breken voordat je weeën beginnen of dat je een beetje bloedverlies hebt.

Wanneer moet ik de verloskundige bellen?

Bel altijd de verloskundige:

  • Bij bloedverlies, wanneer dit meer is dan bij een menstruatie;
  • Bij weeën vóór 37 weken zwangerschap;
  • Bij vruchtwaterverlies vóór 37 weken zwangerschap;
  • Als je vliezen zijn gebroken en je vruchtwater is groen of bruin;
  • Wanneer je verloskundige hulp nodig hebt.

Meer weten?

Wil je kennismaken met de verloskundigen van Sela, of heb je aanvullende vragen?
Neem contact met ons op of meld je aan.