Sela verloskundigen Ede
Sela verloskundigen Ede
22 Google recensies
Naomi Versteeg
Naomi Versteeg
2023-02-28
Erg fijne verloskundige praktijk was ons eerst kunt je ze hebben os super fijn begeleid in de zwangerschap en bevalling Super team
Henrieke Bos
Henrieke Bos
2023-02-16
We hebben inmiddels 2 zwangerschappen begeleiding gehad van Sela Verloskundigen. Allemaal hele fijne verloskundigen, die zeer betrokken zijn. Ze zijn iedere keer met ons ook verwonderd over het nieuwe leven. Op dit moment hebben ze ook vaak spreekuur in Lunteren, heel fijn om het spreekuur dichtbij te hebben. Ik ben zeer tevreden!
Evita Kloostra
Evita Kloostra
2022-12-28
Lieve mensen en fijne gesprekken. Supersnelle bevalling gehad waar ik heel positief op terugkijk dankzij Mariëlle 🙌
Soraya van de Maat
Soraya van de Maat
2022-12-19
Tja waar moet ik beginnen.... 3 jaar geleden kwam ik voor het eerste bij Sela ondertussen ben ik na die keer nog 2 keer terug gekomen. 3 kindjes onder de 3 mogen krijgen. Alle 3 ging ik met ontzettend veel plezier naar Sela praktijk toe. Van begin tot het einde ben ik zo ontzettend tevreden. Ze werken niet omdat het moet maar ze werken met hun hart. Ze staan voor je klaar,voor alles! Ze begeleiden je super, zowel voor als tijdens de bevalling. Maar ook erna staan ze nog gewoon voor je klaar voor vragen maar ook om gewoon te checken hoe het met je gaat. Ik zou iedereen aanraden, mocht je echt een goede verloskundigenpraktijk zoeken, om hier heen te gaan want een plek waar jij je als zwangere gehoord voelt, waar er wordt mee gedacht en een plek heb waar je weet dat je ergens terecht kunt voor serieuze maar ook onzinnige/leuke dingen, dat gun ik iedereen zodat ze extra kunnen genieten van hun zwangerschap en de tijd erna. *Annemieke bedankt voor alle leuke en hilarische gesprekken, steun, vertrouwen, hulp,rust en nog zoveel meer. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met een topbevalling en ik vol trots nu naar 3 van die kleintjes kan kijken en dat ook mede dankzij jou 🙂 Sela, super bedankt, jullie zijn top! En wie weet tot over een poosje 🙂
Anne-Jan van der Steen
Anne-Jan van der Steen
2022-11-23
Heel fijn traject tot na de bevalling gehad. Je kunt er altijd terecht met je vragen en hebben aandacht voor je persoonlijke situatie. Zeker aan te raden!
Willeke van ee
Willeke van ee
2022-09-07
Wij hebben een heel fijne ervaring bij Sela verloskundigen! Ons eerste kindje werd in 2,5 uur tijd geboren. Gelukkig werden wij gelijk door Mariëlle serieus genomen en kwam ze direct toen wij al na 1,5 uur belden. Dankzij haar snelle handelen hadden wij een prachtige bevalling, gewoon begeleidt door een verloskundige en dat ook nog eens thuis! We kijken terug op een prachtige en heel bijzondere bevalling. Dankjewel daarvoor! En ook de andere verloskundigen hartelijk dank voor de fijne begeleiding tijdens de zwangerschap!
mathilda Blankespoor
mathilda Blankespoor
2022-08-24
Super fijne praktijk met! Met goede verloskundige! Die echr tijd voor je nemen! Alle 3 de zwangerschappen hier gehad! En de laatste met een thuis bevalling! Super goed ervaren! Zeker een aanrader!!
Jinte Lammertink
Jinte Lammertink
2022-08-13
Mijn beide zwangerschappen zijn begeleid door Sela, een ontzettend fijne praktijk! Rustige en ervaren medewerkers (zowel de verloskundige als de assistentes), voor vragen kun je altijd terecht en nemen ze echt de tijd voor je.
Chris Kleijne
Chris Kleijne
2022-07-28
Lieve persoonlijke begeleiding van ervaren verloskundigen. Altijd bereikbaar en bereid om vragen te beantwoorden. Wij zouden Sela aan iedereen aanraden!
Wil je je aanmelden? Dat kan per email, telefonisch of klik hier om ons een appje te sturen!

Adviezen wanneer de bevalling begint na 37 weken zwangerschap

Voor een bevalling bel je altijd de spoedlijn: 0318 – 724901

Sla dit telefoonnummer alvast op bij je contacten, zodat je ons snel kunt bellen wanneer je bevalling is begonnen.
Mocht je geen gehoor krijgen bij onze spoedlijn, bel dan naar de receptie van Ziekenhuis Gelderse Vallei: 0318-434343. Vraag naar Sela Verloskundigen.

Weeën

In de meeste gevallen begint de bevalling met weeën. Als je gaat bevallen van je eerste baby, adviseren wij je dat je ons belt als de weeën twee uur lang, elke vier minuten, komen. Is dit niet je eerste bevalling, dan kun je bellen wanneer de weeën één uur lang, elke vier minuten, komen. Het kan zijn dat we iets anders met je afspreken op het spreekuur, dat advies is dan leidend.

Vliezen gebroken

Je merkt dat je vliezen zijn gebroken, doordat je ineens vocht verliest. Kenmerkend voor gebroken vliezen is dat je continu wat vruchtwater blijft verliezen. Vruchtwater ruikt zoetig en is kleurloos, wit, roze, groen of bruin.
Is het vruchtwater kleurloos, roze of wit? Dan kun je tot ‘s middags 17.00 altijd je verloskundige bellen. Breken de vliezen na 17.00 uur of twijfel je of je vliezen gebroken zijn? Bel dan om 9.00 uur de volgende ochtend. Is de kleur van je vruchtwater groen of bruin? Bel dan altijd, ook ‘s nachts.

Tekenen

Een beetje slijm- of bloedverlies aan het einde van de zwangerschap wordt ‘tekenen’ genoemd. Het is een normaal verschijnsel en hoeft geen signaal te zijn dat de bevalling direct begint. Als het bloedverlies echter meer is dan een menstruatie, neem dan contact met op met je verloskundige.

Ongerustheid

Wanneer je ongerust bent over je zwangerschap, de gezondheid van jouzelf of je kindje of als je ongerust bent over je bevalling, mag je altijd je verloskundige bellen.

Belangrijk voor de verloskundige

Het is belangrijk dat je huisnummer vanaf de weg goed zichtbaar is, ook ’s nachts. Dan kan de verloskundige, maar ook de kraamzorg, verpleegkundige of eventueel een ambulance het juiste adres snel vinden. Is je adres onduidelijk of is je huisnummer niet goed zichtbaar vanaf de weg? Ga hiermee aan de slag. Hang bijvoorbeeld een wit papier met het huisnummer achter een raam of zet een bordje langs de weg. Zo hoeven we niet onnodig lang te zoeken naar je huis.

Veelgestelde vragen over de voorbereiding op je bevalling

Wat moet er in een geboorteplan staan?

Een geboorteplan is een document waarin je je wensen rondom de bevalling opschrijft. Het is tegelijkertijd een manier om met je partner te bespreken wat jullie verwachtingen zijn, zowel van de bevalling als van elkaar. Het geboorteplan is bedoeld om je verloskundige en andere zorgverleners te laten weten wat je belangrijk vindt bij je bevalling. Ook schrijf je in je geboorteplan hoe je wilt dat er met je omgegaan wordt. Het is niet verplicht een plan te schrijven. Heb je een geboorteplan geschreven? Neem dit dan mee naar het bevallingsgesprek met je verloskundige. Na dit gesprek kun je, als het nodig is, je geboorteplan nog aanvullen of veranderen. Als je geboorteplan af is, bewaar je een kopie bij je zwangerschapskaart. 

De belangrijkste tip voor het schrijven van een geboorteplan: houd het simpel. Dan weten zowel jij, je partner als je verloskundige wat je bedoelt. Het werkt het prettigst als je geboorteplan op één A4 past. Beschrijf in je geboorteplan dus vooral wat echt belangrijk voor je is.

Een geboorteplan om zelf in te vullen vind je hier in het Nederlands en hier in het Engels.

Hoe weet ik dat mijn bevalling begint?

Je bevalling is begonnen als je weeën hebt die opbouwen in kracht en frequentie. Dat betekent dat ze heftiger en vaker komen. Het kan zijn dat je vliezen breken voordat je weeën beginnen of dat je een beetje bloedverlies hebt.

Wanneer moet ik de verloskundige bellen?

Bel altijd de verloskundige:

  • Bij bloedverlies, wanneer dit meer is dan bij een menstruatie;
  • Bij weeën vóór 37 weken zwangerschap;
  • Bij vruchtwaterverlies vóór 37 weken zwangerschap;
  • Als je vliezen zijn gebroken en je vruchtwater is groen of bruin;
  • Wanneer je verloskundige hulp nodig hebt.

Meer weten?

Wil je kennismaken met de verloskundigen van Sela, of heb je aanvullende vragen?
Neem contact met ons op of meld je aan.