Sela verloskundigen Ede
Sela verloskundigen Ede
22 Google recensies
Naomi Versteeg
Naomi Versteeg
2023-02-28
Erg fijne verloskundige praktijk was ons eerst kunt je ze hebben os super fijn begeleid in de zwangerschap en bevalling Super team
Henrieke Bos
Henrieke Bos
2023-02-16
We hebben inmiddels 2 zwangerschappen begeleiding gehad van Sela Verloskundigen. Allemaal hele fijne verloskundigen, die zeer betrokken zijn. Ze zijn iedere keer met ons ook verwonderd over het nieuwe leven. Op dit moment hebben ze ook vaak spreekuur in Lunteren, heel fijn om het spreekuur dichtbij te hebben. Ik ben zeer tevreden!
Evita Kloostra
Evita Kloostra
2022-12-28
Lieve mensen en fijne gesprekken. Supersnelle bevalling gehad waar ik heel positief op terugkijk dankzij Mariëlle 🙌
Soraya van de Maat
Soraya van de Maat
2022-12-19
Tja waar moet ik beginnen.... 3 jaar geleden kwam ik voor het eerste bij Sela ondertussen ben ik na die keer nog 2 keer terug gekomen. 3 kindjes onder de 3 mogen krijgen. Alle 3 ging ik met ontzettend veel plezier naar Sela praktijk toe. Van begin tot het einde ben ik zo ontzettend tevreden. Ze werken niet omdat het moet maar ze werken met hun hart. Ze staan voor je klaar,voor alles! Ze begeleiden je super, zowel voor als tijdens de bevalling. Maar ook erna staan ze nog gewoon voor je klaar voor vragen maar ook om gewoon te checken hoe het met je gaat. Ik zou iedereen aanraden, mocht je echt een goede verloskundigenpraktijk zoeken, om hier heen te gaan want een plek waar jij je als zwangere gehoord voelt, waar er wordt mee gedacht en een plek heb waar je weet dat je ergens terecht kunt voor serieuze maar ook onzinnige/leuke dingen, dat gun ik iedereen zodat ze extra kunnen genieten van hun zwangerschap en de tijd erna. *Annemieke bedankt voor alle leuke en hilarische gesprekken, steun, vertrouwen, hulp,rust en nog zoveel meer. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met een topbevalling en ik vol trots nu naar 3 van die kleintjes kan kijken en dat ook mede dankzij jou 🙂 Sela, super bedankt, jullie zijn top! En wie weet tot over een poosje 🙂
Anne-Jan van der Steen
Anne-Jan van der Steen
2022-11-23
Heel fijn traject tot na de bevalling gehad. Je kunt er altijd terecht met je vragen en hebben aandacht voor je persoonlijke situatie. Zeker aan te raden!
Willeke van ee
Willeke van ee
2022-09-07
Wij hebben een heel fijne ervaring bij Sela verloskundigen! Ons eerste kindje werd in 2,5 uur tijd geboren. Gelukkig werden wij gelijk door Mariëlle serieus genomen en kwam ze direct toen wij al na 1,5 uur belden. Dankzij haar snelle handelen hadden wij een prachtige bevalling, gewoon begeleidt door een verloskundige en dat ook nog eens thuis! We kijken terug op een prachtige en heel bijzondere bevalling. Dankjewel daarvoor! En ook de andere verloskundigen hartelijk dank voor de fijne begeleiding tijdens de zwangerschap!
mathilda Blankespoor
mathilda Blankespoor
2022-08-24
Super fijne praktijk met! Met goede verloskundige! Die echr tijd voor je nemen! Alle 3 de zwangerschappen hier gehad! En de laatste met een thuis bevalling! Super goed ervaren! Zeker een aanrader!!
Jinte Lammertink
Jinte Lammertink
2022-08-13
Mijn beide zwangerschappen zijn begeleid door Sela, een ontzettend fijne praktijk! Rustige en ervaren medewerkers (zowel de verloskundige als de assistentes), voor vragen kun je altijd terecht en nemen ze echt de tijd voor je.
Chris Kleijne
Chris Kleijne
2022-07-28
Lieve persoonlijke begeleiding van ervaren verloskundigen. Altijd bereikbaar en bereid om vragen te beantwoorden. Wij zouden Sela aan iedereen aanraden!
Wil je je aanmelden? Dat kan per email, telefonisch of klik hier om ons een appje te sturen!

Hoe verloopt een ziekenhuisbevalling?

Je kunt kiezen voor een ziekenhuisbevalling, ook wanneer dit niet medisch noodzakelijk is. Dit heet dan een poliklinische bevalling. Een poliklinische bevalling wordt uitgevoerd door je eigen verloskundige.

Als je ons belt omdat de bevalling begonnen is, komen we bij je thuis om:

 • te horen hoe het met je gaat;
 • te horen hoe is het tot nu toe is verlopen;
 • te horen hoe je je bevalling tot nu toe ervaart;
 • een inwendig onderzoek te doen, zodat we voelen hoeveel ontsluiting je hebt;
 • jou en je partner tips en adviezen te geven;
 • met je te overleggen over de volgende stap.

Wanneer je ontsluiting is gevorderd tot ongeveer 5 centimeter, gaan we met je naar het ziekenhuis. We bellen ook de kraamzorg; de kraamverzorgster komt ook naar het ziekenhuis toe. Wij ondersteunen je bij je bevalling. Als de bevalling goed is verlopen, mag je na ongeveer twee uur na de bevalling naar huis toe. De kraamverzorgster gaat met je mee naar huis om je verdere ondersteuning en uitleg te geven.

Wat neem ik mee naar het ziekenhuis?

Het is praktisch om vanaf 37 weken zwangerschap een tas of vluchtkoffer klaar te hebben staan voor als je naar het ziekenhuis wilt of moet. Om te bepalen wat je allemaal mee moet nemen, kun je doen alsof je een nachtje met een baby gaat logeren. Pak het volgende in ieder geval in:

 • Kleren voor jezelf en de baby;
 • Toiletspullen;
 • Autostoeltje of Maxi Cosi voor je baby;
 • € 1 en € 2 munt (voor een rolstoel);
 • Twee thermometers (één voor je baby en één voor jou);
 • Massageolie;
 • Je zorgpas en identiteitskaart of paspoort;
 • Je hoeft geen kraampakket, kraamverband, luiers of billendoekjes mee te nemen.

Wat is een medische bevalling?

Als er een medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen, dan wordt de zorg voor jou overgedragen aan een gynaecoloog. Dit heet een medische indicatie. Een medische indicatie krijg je bijvoorbeeld als je eerder een keizersnede hebt gehad of als je bloeddruk te hoog is. Wanneer je een medische bevalling hebt, wordt de bevalling vaak begeleid door een arts-assistent of verloskundige van het ziekenhuis. Zij staan onder verantwoording van de gynaecoloog.

Meer weten?

Wil je kennismaken met de verloskundigen van Sela, of heb je aanvullende vragen?
Neem contact met ons op of meld je aan.