Sela verloskundigen Ede
Sela verloskundigen Ede
22 Google recensies
Naomi Versteeg
Naomi Versteeg
2023-02-28
Erg fijne verloskundige praktijk was ons eerst kunt je ze hebben os super fijn begeleid in de zwangerschap en bevalling Super team
Henrieke Bos
Henrieke Bos
2023-02-16
We hebben inmiddels 2 zwangerschappen begeleiding gehad van Sela Verloskundigen. Allemaal hele fijne verloskundigen, die zeer betrokken zijn. Ze zijn iedere keer met ons ook verwonderd over het nieuwe leven. Op dit moment hebben ze ook vaak spreekuur in Lunteren, heel fijn om het spreekuur dichtbij te hebben. Ik ben zeer tevreden!
Evita Kloostra
Evita Kloostra
2022-12-28
Lieve mensen en fijne gesprekken. Supersnelle bevalling gehad waar ik heel positief op terugkijk dankzij Mariëlle 🙌
Soraya van de Maat
Soraya van de Maat
2022-12-19
Tja waar moet ik beginnen.... 3 jaar geleden kwam ik voor het eerste bij Sela ondertussen ben ik na die keer nog 2 keer terug gekomen. 3 kindjes onder de 3 mogen krijgen. Alle 3 ging ik met ontzettend veel plezier naar Sela praktijk toe. Van begin tot het einde ben ik zo ontzettend tevreden. Ze werken niet omdat het moet maar ze werken met hun hart. Ze staan voor je klaar,voor alles! Ze begeleiden je super, zowel voor als tijdens de bevalling. Maar ook erna staan ze nog gewoon voor je klaar voor vragen maar ook om gewoon te checken hoe het met je gaat. Ik zou iedereen aanraden, mocht je echt een goede verloskundigenpraktijk zoeken, om hier heen te gaan want een plek waar jij je als zwangere gehoord voelt, waar er wordt mee gedacht en een plek heb waar je weet dat je ergens terecht kunt voor serieuze maar ook onzinnige/leuke dingen, dat gun ik iedereen zodat ze extra kunnen genieten van hun zwangerschap en de tijd erna. *Annemieke bedankt voor alle leuke en hilarische gesprekken, steun, vertrouwen, hulp,rust en nog zoveel meer. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met een topbevalling en ik vol trots nu naar 3 van die kleintjes kan kijken en dat ook mede dankzij jou 🙂 Sela, super bedankt, jullie zijn top! En wie weet tot over een poosje 🙂
Anne-Jan van der Steen
Anne-Jan van der Steen
2022-11-23
Heel fijn traject tot na de bevalling gehad. Je kunt er altijd terecht met je vragen en hebben aandacht voor je persoonlijke situatie. Zeker aan te raden!
Willeke van ee
Willeke van ee
2022-09-07
Wij hebben een heel fijne ervaring bij Sela verloskundigen! Ons eerste kindje werd in 2,5 uur tijd geboren. Gelukkig werden wij gelijk door Mariëlle serieus genomen en kwam ze direct toen wij al na 1,5 uur belden. Dankzij haar snelle handelen hadden wij een prachtige bevalling, gewoon begeleidt door een verloskundige en dat ook nog eens thuis! We kijken terug op een prachtige en heel bijzondere bevalling. Dankjewel daarvoor! En ook de andere verloskundigen hartelijk dank voor de fijne begeleiding tijdens de zwangerschap!
mathilda Blankespoor
mathilda Blankespoor
2022-08-24
Super fijne praktijk met! Met goede verloskundige! Die echr tijd voor je nemen! Alle 3 de zwangerschappen hier gehad! En de laatste met een thuis bevalling! Super goed ervaren! Zeker een aanrader!!
Jinte Lammertink
Jinte Lammertink
2022-08-13
Mijn beide zwangerschappen zijn begeleid door Sela, een ontzettend fijne praktijk! Rustige en ervaren medewerkers (zowel de verloskundige als de assistentes), voor vragen kun je altijd terecht en nemen ze echt de tijd voor je.
Chris Kleijne
Chris Kleijne
2022-07-28
Lieve persoonlijke begeleiding van ervaren verloskundigen. Altijd bereikbaar en bereid om vragen te beantwoorden. Wij zouden Sela aan iedereen aanraden!
Wil je je aanmelden? Dat kan per email, telefonisch of klik hier om ons een appje te sturen!

Hoe bereid je je voor op het kinderwensspreekuur?

Tijdens het kinderwensspreekuur geven we je informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is. Een goede voorbereiding is daarom nodig. Je kunt alvast nadenken over (mogelijk) erfelijke aandoeningen die voorkomen jouw of je partners familie. Een handige hulp in de voorbereiding is de website van Zwangerwijzer. Op deze website vind je een vragenlijst. Vul de vragenlijst in en neem deze mee naar het kinderwensspreekuur. Het is ook mogelijk om de vragenlijst te mailen naar ons via info@selaverloskundigen.nl.

Tijdens het kinderwensspreekuur wordt het volgende besproken:

 • Het slikken van foliumzuur;
 • Gevarieerd en gezond eten;
 • Medicijngebruik;
 • Aandoeningen, ziektes of andere risicofactoren in de familie;
 • Schadelijke gevolgen van het gebruik van drank en sigaretten;
 • Je levensstijl;
 • Sporten;
 • Werk;
 • Vruchtbaarheid.

Stellen wij tijdens het spreekuur een risicofactor vast? Dan word je zo nodig verwezen naar je huisarts, een gynaecoloog of een andere specialist.

Veelgestelde vragen over kinderwens

Waar moet ik op letten in mijn gezondheid?

Een gezonde leefstijl is belangrijk wanneer je zwanger wilt worden of zwanger bent. Je leefstijl bestaat uit veel verschillende onderdelen. Onder leefstijl vallen voeding, sporten, roken en alcoholgebruik. Maar ook je slaappatroon en de mate waarin je stress ervaart vallen onder leefstijl. Algemene tips voor een gezonde(re) leefstijl zijn:

 • Stop met roken. Dat is gezonder voor jezelf, je kindje en je omgeving;
 • Eet gevarieerd. Op de website van het Voedingscentrum is meer informatie te vinden over voeding en zwangerschap. Je leest hier bijvoorbeeld over wat je wel en niet mag eten tijdens je zwangerschap;
 • Probeer dagelijks tenminste 30 minuten te bewegen. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen of fietsen;
 • Drink voldoende. Probeer zo’n 1,5 tot 2 liter per dag aan te houden. Drink niet te veel koffie, zwarte thee, vruchtensappen of koolzuurhoudende dranken.

Waarom moet ik foliumzuur slikken?

Foliumzuur slikken is belangrijk als je zwanger wilt worden of net zwanger bent. Het ondersteunt de groei van je baby in de eerste weken na de bevruchting en verkleint de kans dat je kindje een aangeboren afwijking krijgt.

Wil je meer informatie over het slikken van foliumzuur? Kijk voor meer informatie op de website van Straks zwanger worden.

Wat is foliumzuur?

Foliumzuur is een andere naam voor vitamine B11. Foliumzuur zit in veel verschillende soorten voeding, zoals verse groenten, fruit, vlees, volkorenproducten en zuivel.

Waarom extra foliumzuur slikken bij een kinderwens of zwangerschap?

In principe krijg je normaal gesproken genoeg foliumzuur binnen door wat je eet. Maar als je zwanger bent of wilt worden, heb je meer foliumzuur nodig. Waarom?

 • Het is van belang voor de vorming van het centrale zenuwstelsel van je baby;
 • Het draagt tijdens je zwangerschap bij aan weefselgroei en de vorming van de placenta;
 • Het verkleint de kans op aangeboren afwijkingen, zoals een open ruggetje of schisis;
 • Het duurt ongeveer vier weken voordat extra foliumzuur in je lichaam opgenomen is. Start daarom al met het slikken van foliumzuur op het moment dat je een kinderwens hebt.

Ben je te laat begonnen met slikken? Geen paniek! Ook als je géén foliumzuur slikte toen je zwanger werd, is de kans groot dat je kindje gezond ter wereld komt. Begin wel zo snel mogelijk met het innemen van foliumzuur.

Hoeveel extra foliumzuur heb je nodig?

Er zijn een paar situaties waarin je het slikken van extra foliumzuur het beste even kan overleggen met ons. Vaak wordt een hogere dosis aangeraden als je:

 • Eerder een kindje hebt gekregen met een neuraalbuisdefect zoals een open ruggetje of schisis, of als jij of je partner geboren zijn met een dergelijke afwijking;
 • Epilepsie of suikerziekte hebt, of dit voorkomt in je familie;
 • Je meerdere miskramen hebt gehad.
 • Je al extra vitamine B11 of B12 op recept gebruikt.