Spoed? Bel 0318 724 901

Kraamtijd

De eerste tien dagen na de bevalling wordt de kraamtijd genoemd. Deze dagen heb je nodig om te herstellen van de bevalling. Wij komen regelmatig bij je thuis langs om te kijken hoe het met jullie gaat. In het kraambed krijg je de praktische hulp voornamelijk van de kraamverzorgster. Een kraamverzorgende biedt zorg voor moeder en kind in de eerste week na de bevalling. Zij leert hoe het kind te verzorgen, geeft informatie, voert de medische controles uit bij zowel moeder als kind en ondersteunt het gezin in de huishouding. Een kraamverzorgende is vaak in dienst van een kraamorganisatie, maar werkt onder supervisie van een verloskundige. De kraamverzorgster zal bij eventuele problemen contact met onze dienstdoende verloskundige opnemen.

Ook wanneer je tijdens de zwangerschap onder controle bent geweest bij de gynaecoloog in het ziekenhuis zul je ons tegenkomen in de kraamtijd. Als jullie het ziekenhuis verlaten nemen wij, verloskundigen, de zorg van de gynaecoloog over en bezoeken jullie een aantal keren thuis. Wij vinden het prettig als je je tijdens de zwangerschap al bij onze verloskundigenpraktijk aanmeldt, zodat we alvast met elkaar kunnen kennismaken. Geef in het ziekenhuis al tijdens je zwangerschap onze gegevens door: Sela verloskundigen, info@selaverloskundigen.nl

Tijdens de kraamtijd  kun je ons altijd bellen mocht je vragen hebben. Bel gerust naar de dienstlijn, je hebt dan direct een verloskundige aan de lijn. Ook voor medische problemen is het beter eerst met ons contact op te nemen i.p.v. met de huisarts.