Spoed? Bel 0318 724 901

Voeding voor je baby

Wij willen je goede informatie geven over borst- en kunstvoeding, zodat je in staat bent om een bewuste keus te maken over welke voeding je wilt gaan geven aan je kind. Uiteraard bent je vrij in de keuze die je gaat maken tussen het geven van borst- of kunstvoeding.

Borstvoeding is de beste voeding voor een pasgeboren baby. Het bevordert een gezonde groei en ontwikkeling en beschermt tegen infecties en ziekten. Daarnaast helpt borstvoeding de band tussen de moeder en kind te versterken. Borstvoeding heeft bovendien voordelen voor de moeder, zoals bijvoorbeeld een sneller herstel van de baarmoeder en een kleinere kans op borst-en eierstokkanker.

Baby’s profiteren optimaal van de gezonde effecten van moedermelk als ze minimaal zes maanden borstvoeding krijgen.

Soms gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar vaak kost het wat oefening. Het is belangrijk om de productie goed op gang te krijgen en het aanleggen op de juiste manier te leren. Hierbij wordt je ondersteund door de kraamverzorgster en door ons als verloskundigen. Je kunt ook een lactatiekundige raadplegen. www.borstvoedingede.nl

Het is belangrijk om je van tevoren goed voor te bereiden. Je bent van harte welkom op de informatieavonden die wij aanbieden.
Voor meer informatie over borstvoeding: www.borstvoeding.com

Er zijn soms ook situaties waarin ouders geen andere keus hebben dan voor de kunstvoeding te kiezen. Bijvoorbeeld in geval van bepaald medicijngebruik.

Soms ziet de moeder erg op tegen het geven van borstvoeding. Kunstvoeding is dan een goed alternatief. Het is belangrijk om een keuze te maken waar jij je het beste bij voelt. Kijk op www.voedingscentrum.nl voor meer informatie over kunstvoeding.