Sela verloskundigen Ede
Sela verloskundigen Ede
22 Google recensies
Naomi Versteeg
Naomi Versteeg
2023-02-28
Erg fijne verloskundige praktijk was ons eerst kunt je ze hebben os super fijn begeleid in de zwangerschap en bevalling Super team
Henrieke Bos
Henrieke Bos
2023-02-16
We hebben inmiddels 2 zwangerschappen begeleiding gehad van Sela Verloskundigen. Allemaal hele fijne verloskundigen, die zeer betrokken zijn. Ze zijn iedere keer met ons ook verwonderd over het nieuwe leven. Op dit moment hebben ze ook vaak spreekuur in Lunteren, heel fijn om het spreekuur dichtbij te hebben. Ik ben zeer tevreden!
Evita Kloostra
Evita Kloostra
2022-12-28
Lieve mensen en fijne gesprekken. Supersnelle bevalling gehad waar ik heel positief op terugkijk dankzij Mariëlle 🙌
Soraya van de Maat
Soraya van de Maat
2022-12-19
Tja waar moet ik beginnen.... 3 jaar geleden kwam ik voor het eerste bij Sela ondertussen ben ik na die keer nog 2 keer terug gekomen. 3 kindjes onder de 3 mogen krijgen. Alle 3 ging ik met ontzettend veel plezier naar Sela praktijk toe. Van begin tot het einde ben ik zo ontzettend tevreden. Ze werken niet omdat het moet maar ze werken met hun hart. Ze staan voor je klaar,voor alles! Ze begeleiden je super, zowel voor als tijdens de bevalling. Maar ook erna staan ze nog gewoon voor je klaar voor vragen maar ook om gewoon te checken hoe het met je gaat. Ik zou iedereen aanraden, mocht je echt een goede verloskundigenpraktijk zoeken, om hier heen te gaan want een plek waar jij je als zwangere gehoord voelt, waar er wordt mee gedacht en een plek heb waar je weet dat je ergens terecht kunt voor serieuze maar ook onzinnige/leuke dingen, dat gun ik iedereen zodat ze extra kunnen genieten van hun zwangerschap en de tijd erna. *Annemieke bedankt voor alle leuke en hilarische gesprekken, steun, vertrouwen, hulp,rust en nog zoveel meer. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met een topbevalling en ik vol trots nu naar 3 van die kleintjes kan kijken en dat ook mede dankzij jou 🙂 Sela, super bedankt, jullie zijn top! En wie weet tot over een poosje 🙂
Anne-Jan van der Steen
Anne-Jan van der Steen
2022-11-23
Heel fijn traject tot na de bevalling gehad. Je kunt er altijd terecht met je vragen en hebben aandacht voor je persoonlijke situatie. Zeker aan te raden!
Willeke van ee
Willeke van ee
2022-09-07
Wij hebben een heel fijne ervaring bij Sela verloskundigen! Ons eerste kindje werd in 2,5 uur tijd geboren. Gelukkig werden wij gelijk door Mariëlle serieus genomen en kwam ze direct toen wij al na 1,5 uur belden. Dankzij haar snelle handelen hadden wij een prachtige bevalling, gewoon begeleidt door een verloskundige en dat ook nog eens thuis! We kijken terug op een prachtige en heel bijzondere bevalling. Dankjewel daarvoor! En ook de andere verloskundigen hartelijk dank voor de fijne begeleiding tijdens de zwangerschap!
mathilda Blankespoor
mathilda Blankespoor
2022-08-24
Super fijne praktijk met! Met goede verloskundige! Die echr tijd voor je nemen! Alle 3 de zwangerschappen hier gehad! En de laatste met een thuis bevalling! Super goed ervaren! Zeker een aanrader!!
Jinte Lammertink
Jinte Lammertink
2022-08-13
Mijn beide zwangerschappen zijn begeleid door Sela, een ontzettend fijne praktijk! Rustige en ervaren medewerkers (zowel de verloskundige als de assistentes), voor vragen kun je altijd terecht en nemen ze echt de tijd voor je.
Chris Kleijne
Chris Kleijne
2022-07-28
Lieve persoonlijke begeleiding van ervaren verloskundigen. Altijd bereikbaar en bereid om vragen te beantwoorden. Wij zouden Sela aan iedereen aanraden!
Wil je je aanmelden? Dat kan per email, telefonisch of klik hier om ons een appje te sturen!

Veelgestelde vragen over verloskundige zorg in de kraamtijd

Wanneer komt de verloskundige op visite?

Tijdens je kraamtijd komt een verloskundige regelmatig langs om te zien en horen hoe het met jou, je partner en je baby gaat.

Wanneer je tijdens de zwangerschap onder controle bent geweest bij de gynaecoloog, nemen wij ná de bevalling de zorg over. Ook dan komen we in de kraamtijd bij je langs. Wij vinden het prettig als je je tijdens de zwangerschap al bij onze verloskundigenpraktijk aanmeldt, zodat we alvast met elkaar kunnen kennismaken. Geef in het ziekenhuis tijdens je zwangerschap onze gegevens door (Sela verloskundigen, info@selaverloskundigen.nl).

Tijdens de kraamtijd mag je ons altijd bellen bij vragen. Bel gerust naar de dienstlijn, je hebt dan direct een verloskundige aan de lijn. Ook voor medische problemen is het beter eerst met ons contact op te nemen in plaats van met de huisarts.

Hoe werkt de nacontrole?

Ongeveer zes weken na de bevalling kom je op nacontrole bij je verloskundige. Je verloskundige wil weten hoe de afgelopen periode voor je is geweest en hoe het met jou en je kindje gaat. Tijdens de nacontrole beantwoordt de verloskundige je vragen en kan de bevalling worden nabesproken. De nacontrole kan telefonisch of in de verloskundigenpraktijk plaatsvinden.

Anticonceptie

Je hebt er misschien een tijd niet aan gedacht, maar wanneer je kindje is geboren, komt de mogelijkheid van anticonceptie weer in beeld. Vanaf twee weken na je bevalling kun je alweer een eisprong krijgen. Wanneer je een eisprong hebt, ben je in principe weer vruchtbaar. Vaak duurt de eisprong, dus het moment waarop je weer vruchtbaar bent, langer. Vooral wanneer je borstvoeding geeft duurt dit meestal langer.

Het kan zijn dat je voorlopig nog geen behoefte hebt aan seksueel contact. Misschien ben je nog moe en moeten jij en je partner wennen aan de nieuwe situatie in jullie gezin. Ook dan is het belangrijk dat je alvast nadenkt over mogelijke anticonceptie, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Je verloskundige bespreekt met je aan je kraambed of bij de nacontrole of je informatie wilt over anticonceptie. Als je dat wilt, worden de soorten en mogelijkheden van anticonceptie  met je besproken.

Wil je alvast kijken naar de verschillende manieren van anticonceptie? Kijk dan op de website van anticonceptie.nl om te bepalen welke methode jouw voorkeur zou hebben.

Meer weten?

Wil je kennismaken met de verloskundigen van Sela, of heb je aanvullende vragen?
Neem contact met ons op of meld je aan.