Spoed? Bel 0318 724 901

Centering Pregnancy

Vanaf nu kun jij ook meedoen aan Centering Pregnancy. Dit is een manier van zorg die al een aantal jaar in Nederland gebruikt wordt voor zwangerschapscontroles.

Tijdens deze consulten worden de medische controles en alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd gecombineerd. Samen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend, vullen jullie de inhoud van bijeenkomsten in, doordat we aansluiten bij de vragen die jullie hebben. Je krijgt hierdoor alles wat je nodig hebt als zwangere en zelfs nog meer.

Wat is het voordeel van Centering Pregnancy?

Tijdens de consulten meet je zelf je bloeddruk en wordt de groei van je kindje gecontroleerd. Dit houd je bij in een boekje wat je van ons krijgt, waardoor je zelf ook heel betrokken bent bij de controles.

Daarnaast bieden we veel informatie die nuttig is voor de aankomende periode. Het helpt dat je zelf mede bepaald hoe de consulten eruit zien. Jouw vragen en zorgen kunnen worden besproken. Doordat je met dezelfde zwangeren een periode optrekt en van elkaar kan leren, ervaren veel vrouwen meer zekerheid over zichzelf, hun zwangerschap en bevalling.

Vrouwen die in het verleden meededen aan Centering Pregnancy hadden minder vaak een verwijzing naar de gynaecoloog, minder gecompliceerde bevallingen en minder pijnstilling nodig. Zij gaven aan meer steun te hebben ervaren, zich beter voorbereid te voelen op de toekomst en zich meer betrokken bij de zorg te voelen. Ook werden wensen en behoeften beter besproken.

Goed om te weten

De controles staan van te voren al vast. Dit is handig want zo kun je voor werk of opvang al ver van tevoren wat regelen.
Ook betekend dit dat we op vaste tijdstippen starten en stoppen, zo is uitloop en wachten niet nodig.
Doordat je steeds dezelfde medezwangeren tegenkomt, bouw je gelijk een netwerk van moeders op. Zo kun je elkaar stimuleren en motiveren.

Wil je hierover nog meer weten? Kijk dan op www.samenweetjemeer.nl of vraag ernaar bij je verloskundige.