Sela verloskundigen Ede
Sela verloskundigen Ede
27 Google recensies
Suzanne Elbertsen
Suzanne Elbertsen
2023-07-17
Sela Verloskundigen zijn zeer professioneel en bieden een complete en fijne zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en nazorg. Het voelt erg vertrouwd en ze zijn goed bereikbaar voor vragen. We kijken als gezin goed terug op de begeleiding van alle verloskundigen en assistenten! Bedankt dames!
Ramona de Groot
Ramona de Groot
2023-06-28
Wij hebben een hele fijne en prettige ervaring met de dames van Sela. Ze hebben ons heel goed en op een fijne manier door de zwangerschap en de bevalling heen geleid. Ze zijn heel meelevend en bieden altijd een luisterend oor. Als er wat was, stonden ze ook altijd voor ons klaar. Wij kunnen Sela zeker aanbevelen. Nogmaals hartelijk bedankt voor de goede zorgen en de prettige ervaring bij jullie.
W -
W -
2023-06-25
Hele fijne ervaring bij Sela verloskundigen vanaf het eerste contact tot en met de laatste controle. Tijdens de afspraken werd er ruim de tijd voor ons genomen en iedere medewerker is echt betrokken. Ik kan terug kijken op een prachtige thuisbevalling, mede door de goede begeleiding van de verloskundige.
Rebekka Okker
Rebekka Okker
2023-05-10
Hele prettige ervaring bij Sela gehad ! Tijdens mijn zwangerschap op een zeer professionele en hartelijke, steunende manier begeleid. Alle verloskundigen zijn erg betrokken en goed te bereiken voor alle vragen die je hebt.
Tessa S
Tessa S
2023-03-29
Een super fijne verloskundigenpraktijk! Bij beide zwangerschappen hebben ze ons ondersteund en heb ik mij altijd gehoord gevoeld, door zowel de verloskundigen als de assistenten. Bedankt team van Sela! Jullie zijn goud waard!
Naomi Versteeg
Naomi Versteeg
2023-02-28
Erg fijne verloskundige praktijk was ons eerst kunt je ze hebben os super fijn begeleid in de zwangerschap en bevalling Super team
Henrieke Bos
Henrieke Bos
2023-02-16
We hebben inmiddels 2 zwangerschappen begeleiding gehad van Sela Verloskundigen. Allemaal hele fijne verloskundigen, die zeer betrokken zijn. Ze zijn iedere keer met ons ook verwonderd over het nieuwe leven. Op dit moment hebben ze ook vaak spreekuur in Lunteren, heel fijn om het spreekuur dichtbij te hebben. Ik ben zeer tevreden!
Evita Kloostra
Evita Kloostra
2022-12-28
Lieve mensen en fijne gesprekken. Supersnelle bevalling gehad waar ik heel positief op terugkijk dankzij Mariëlle 🙌
Soraya van de Maat
Soraya van de Maat
2022-12-19
Tja waar moet ik beginnen.... 3 jaar geleden kwam ik voor het eerste bij Sela ondertussen ben ik na die keer nog 2 keer terug gekomen. 3 kindjes onder de 3 mogen krijgen. Alle 3 ging ik met ontzettend veel plezier naar Sela praktijk toe. Van begin tot het einde ben ik zo ontzettend tevreden. Ze werken niet omdat het moet maar ze werken met hun hart. Ze staan voor je klaar,voor alles! Ze begeleiden je super, zowel voor als tijdens de bevalling. Maar ook erna staan ze nog gewoon voor je klaar voor vragen maar ook om gewoon te checken hoe het met je gaat. Ik zou iedereen aanraden, mocht je echt een goede verloskundigenpraktijk zoeken, om hier heen te gaan want een plek waar jij je als zwangere gehoord voelt, waar er wordt mee gedacht en een plek heb waar je weet dat je ergens terecht kunt voor serieuze maar ook onzinnige/leuke dingen, dat gun ik iedereen zodat ze extra kunnen genieten van hun zwangerschap en de tijd erna. *Annemieke bedankt voor alle leuke en hilarische gesprekken, steun, vertrouwen, hulp,rust en nog zoveel meer. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met een topbevalling en ik vol trots nu naar 3 van die kleintjes kan kijken en dat ook mede dankzij jou 🙂 Sela, super bedankt, jullie zijn top! En wie weet tot over een poosje 🙂
Anne-Jan van der Steen
Anne-Jan van der Steen
2022-11-23
Heel fijn traject tot na de bevalling gehad. Je kunt er altijd terecht met je vragen en hebben aandacht voor je persoonlijke situatie. Zeker aan te raden!
Wil je je aanmelden? Dat kan per email, telefonisch of klik hier om ons een appje te sturen!

Lees wat je kunt doen bij welke zwangerschapsklachten

Wat kan ik doen tegen misselijkheid?

Vroeg in de zwangerschap kun je last hebben van misselijkheid. De misselijkheid komt door het HCG-hormoon. Het HCG-hormoon zorgt ervoor dat de zwangerschap goed ontwikkelt. Meestal verdwijnt de misselijkheid tussen twaalf en weken weken zwangerschap.

Heb je veel last van zwangerschapsmisselijkheid? Dan kun je het volgende proberen:

  • Neem kleine, lichte maaltijden, verspreid over de dag;
  • Neem voordat je ‘s ochtends opstaat een biscuitje, ontbijtkoek, crackertje of iets anders lichts;
  • Zorg dat je op tijd naar bed gaat (dat is meestal niet zo moeilijk omdat je in het begin van de zwangerschap vaak moe bent);
  • Eet iets voor het slapen gaan;
  • Gebruik gember (thee, sap) of gembertabletten;
  • Bij erge misselijkheid kun je ook Suprimaltabletten gebruiken. Suprimal haal je bij de drogist, zonder recept.

Is het normaal dat ik moe ben?

Hetzelfde hormoon dat de misselijkheid veroorzaakt, HCG, zorgt ervoor dat je de eerste drie maanden van de zwangerschap heel moe kunt zijn. Meestal verdwijnt de vermoeidheid tegelijk met de misselijkheid. Blijf je erg moe tijdens je zwangerschap, dan kan dit op een gebrek aan ijzer duiden. Tijdens de eerste afspraak vragen we je bloed te laten afnemen. Wij laten dan ook je ijzergehalte (Hb) meten. Bij een ijzertekort krijg je medicijnen.

Wat kan ik doen tegen aambeien? 

Onder invloed van hormonen en door harde ontlasting kunnen aambeien ontstaan. Tips voor wanneer je last hebt van aambeien:

  • Drink minimaal 2 liter water drinken per dag;
  • Eet vezelrijke voeding, zoals bruin brood, groenten en ontbijtkoek;
  • Als je veel last hebt van aambeien, kun je als medicatie Curanol zalf of tabletten gebruiken.

Wat is bandenpijn en wat doe ik ertegen?

Bandenpijn voelt als een stekende pijn, vooral aan de zijkant van de onderbuik in de buurt van de liezen. De pijn ontstaat doordat de banden die de baarmoeder dragen, uitrekken. Deze pijn kan de hele zwangerschap en ook in de kraamweek voorkomen. Bandenpijn kan geen kwaad. Wanneer je last hebt van bandenpijn, vermijd dan plotselinge bewegingen. Een doek of buikband kan verlichting geven bij bandenpijn.

Wat doe ik tegen bekkenpijn?

Tijdens de zwangerschap worden de banden en spieren van het bekken slapper. Daardoor krijgt het bekken extra ruimte en kan de baby bij de bevalling gemakkelijker door het geboortekanaal. Tijdens de zwangerschap kan dit zorgen voor bekkenpijn. Wanneer je last hebt van bekkenpijn, let dan op het volgende:

  • Zorg voor voldoende rust;
  • Wissel regelmatig van houding;
  • Zorg voor voldoende beweging om de spieren sterker te maken;
  • Neem eventueel contact op met een fysiotherapeut.

Wil je meer weten over bekkenpijn? Je vindt meer informatie in het boek ‘Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ van Cecile Drost.

Wat doe ik tegen brandend maagzuur?

Onder invloed van hormonen worden alle spieren in het lichaam slapper en wordt het kraakbeen weker. Dat geldt ook voor de kringspier tussen de slokdarm en de maag. Hierdoor sluit de spier niet goed af. Dit zorgt ervoor dat veel vrouwen last hebben van brandend maagzuur. Heb je last van brandend maagzuur? Let dan op het volgende:

  • Vermijd voeding waar je sneller last van krijgt;
  • Melkproducten of rauwe havervlokken neutraliseren het zuur en helpen wanneer je last hebt van brandend maagzuur;
  • Eet niet teveel tegelijk;
  • Spreid je maaltijden over de dag;
  • Haal medicijnen tegen brandend maagzuur bij de drogist, deze zijn veilig te gebruiken.

Hoe komt het dat ik duizelig ben?

Tijdens de zwangerschap kunt je last hebben van duizeligheid. Dit kan veroorzaakt worden door:

  • Een lage bloeddruk. Een lage bloeddruk is niet erg, maar dit zorgt er wel voor dat je je duizelig kunt voelen; 
  • Lage bloedsuikers. Het is belangrijk om tijdens de zwangerschap regelmatig wat te eten om te lage bloedsuikers te voorkomen; 
  • Rugligging. Wanneer je op je rug ligt, kan de baarmoeder een belangrijke ader naast de ruggenwervel dichtdrukken. Hier word je duizelig van;
  • Bloedarmoede. Dit komt door een te laag ijzergehalte in je bloed. 

Bespreek het met je verloskundige wanneer je last hebt van duizeligheid. Er kan dan samen gekeken worden naar een oorzaak en mogelijke oplossing van de duizeligheid.

Wat kan ik doen tegen haaruitval?

Het kan gebeuren dat je last hebt van haaruitval tijdens je zwangerschap. Dit kan komen door een vitaminegebrek. Het slikken van vitamine B-complex kan de haaruitval verminderen.

Zijn harde buiken normaal?

Harde buiken worden ook wel oefenweeën genoemd, omdat ze worden veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder. Ze komen bij bijna iedere zwangerschap voor. Harde buiken zijn vaak een teken van het lichaam dat je teveel hooi op je vork neemt en dat het tijd is om wat rustiger aan te doen.

Waarom heb ik last van hartkloppingen?

Tijdens de zwangerschap moet het hart meer bloed rondpompen door je lijf. De hartslag wordt hoger en je hart is iets vergroot. Extra hartslagen komen ook voor, dit ervaar je als hartkloppingen. Raak niet in paniek; ga even rustig zitten en blijf rustig ademhalen.

Waardoor verhoogt mijn bloeddruk?

Aan het einde van de zwangerschap kan je bloeddruk wat oplopen. Dit is normaal. De baby wordt groter en het lichaam krijgt steeds meer moeite om goed te blijven werken. Een hoge bloeddruk kan echter leiden tot zwangerschapsvergiftiging. We controleren je bloeddruk daarom tijdens elke controle. 

Wat doe ik als ik jeuk heb?

Sommige vrouwen hebben last van jeuk tijdens de zwangerschap. Deze jeuk kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een snellere doorbloeding of oprekkende huid. Meld het ons als je aanhoudende jeuk hebt, dan kijken we samen naar de oorzaak en mogelijke oplossing. Soms kan talkpoeder of mentholgel verlichting geven, in ergere gevallen zijn medicijnen nodig.

Wat doe ik als ik problemen heb met plassen?

Vaker plassen dan je gewend bent, is tijdens de zwangerschap normaal. Heb je pijn bij het plassen? Laat je urine checken bij de huisarts om te beoordelen of je geen blaasontsteking hebt. Tijdens de zwangerschap mag je zo nodig antibiotica gebruiken.

Ongewild urineverlies komt in de zwangerschap regelmatig voor. Het wordt veroorzaakt doordat de sluitspier van de blaas is verslapt door het zwangerschapshormonen, later in de zwangerschap, doordat de blaas van zijn plaats wordt gedrukt door de groeiende baarmoeder. Houd je bekkenbodemspieren goed in conditie. Heb je last van ongewild urineverlies? Bespreek dit dan tijdens het spreekuur met je verloskundige of neem contact op met een bekkenfysiotherapeut.

Waarom heb ik last van slapende/tintelende handen?

Veel zwangeren hebben last van slapende handen of tintelingen in de hand of onderarm. Dit noemen we het carpaal tunnelsyndroom. Deze klachten treden meestal ’s nachts op, maar er zijn ook zwangeren die er in het dagelijks handelen last van hebben. Het carpaal tunnelsyndroom wordt veroorzaakt door een vochtophoping in een tunneltje in de onderarm, waar alle zenuwen van de hand en vingers doorheen lopen. Als je er ‘s nachts veel last van hebt, kan het helpen om met skate-polsbeschermers om te slapen. Hierdoor wordt het tunneltje in de onderarm niet afgekneld. Helpt dit niet en heb je veel last van de tintelingen? Neem dan contact op met een ergotherapeut.

Wat betekent het als ik de slijmprop verlies?

De slijmprop is een hoeveelheid helder slijm met soms een beetje bloed erin. Dit bloed kan helderrood of bruin zijn. De slijmprop kun je zomaar verliezen; het is geen teken dat de bevalling gaat beginnen wanneer je de slijmprop verliest. Het verliezen van de slijmprop zegt niets over wanneer de baby wordt geboren. Het kan zo zijn dat de bevalling nog een aantal weken op zich laat wachten na het verliezen van de slijmprop.

Wat doe ik tegen spataderen?

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van spataderen. De spataderen zitten meestal op de benen of de grote schaamlippen. Om spataderen te voorkomen, kun je op het volgende letten:

  • Draag geen knellende sokken;
  • Zorg ervoor dat je niet te lang achter elkaar staat of zit;
  • Plaats het voeteneind van je bed iets omhoog (maximaal 10 cm) of doe een kussen onder het matras;
  • Volg eventueel massagetherapie tegen spataderen (Jom-therapie) of draag steunkousen.

Wat doe ik tegen spierkrampen?

Tijdens de zwangerschap kun je last hebben van spierkrampen of rusteloze benen. Met name ‘s nachts kan dit optreden, waardoor het een goede nachtrust belemmert. Tips om spierkrampen te voorkomen:

  • Zorg dat je de benen warm houdt gedurende de nacht;
  • Draag geen knellende sokken die de bloedsomloop belemmeren;
  • Neem wisselbaden, waarbij je afwisselend een koud- en warm voetenbad neemt. Dit stimuleert de doorbloeding;
  • Laat je partner de benen voor het slapengaan masseren met olie;
  • Beweeg bij kramp het been of de voet in de tegenovergestelde richting;
  • Gebruik magnesium.

Wat kan ik doen tegen vaginale infecties?

Omdat de zuurgraad in de vagina verandert tijdens de zwangerschap, ben je gevoeliger voor een vaginale infectie. Dit is te merken doordat je meer afscheiding hebt dan normaal of doordat de afscheiding een andere kleur heeft. Was de vagina niet met zeep en draag katoenen ondergoed om vaginale infecties te voorkomen. 

Is de vagina gezwollen, geïrriteerd en heb je last van jeuk en witte, korrelige afscheiding? Waarschijnlijk heb je een candida infectie (vaginale infectie). Je kunt zelf bij de drogist het middel Gyno Daktarin kopen om de klachten te behandelen.

Wat doe ik als ik pijn heb tijdens het vrijen?

Vrijen mag en kan veilig tijdens de zwangerschap. Vrijen kan geen kwaad voor de groei van het kindje. Wel kun je harde buiken krijgen tijdens en na het vrijen, hier kun je van schrikken. Vooral als je al eens bent bevallen kunnen de harde buiken pijnlijk zijn, op weeën lijken en een aantal uren aanhouden. Warmte werkt ontspannend wanneer je last hebt van harde buiken na het vrijen: neem een warme douche of leg een warme kruik tegen je onderbuik.
Het kan zijn dat je een klein beetje bloedverlies hebt na het vrijen. Dit kan geen kwaad.

Meer weten?

Wil je kennismaken met de verloskundigen van Sela, of heb je aanvullende vragen?
Neem contact met ons op of meld je aan.