Sela verloskundigen Ede
Sela verloskundigen Ede
22 Google recensies
Naomi Versteeg
Naomi Versteeg
2023-02-28
Erg fijne verloskundige praktijk was ons eerst kunt je ze hebben os super fijn begeleid in de zwangerschap en bevalling Super team
Henrieke Bos
Henrieke Bos
2023-02-16
We hebben inmiddels 2 zwangerschappen begeleiding gehad van Sela Verloskundigen. Allemaal hele fijne verloskundigen, die zeer betrokken zijn. Ze zijn iedere keer met ons ook verwonderd over het nieuwe leven. Op dit moment hebben ze ook vaak spreekuur in Lunteren, heel fijn om het spreekuur dichtbij te hebben. Ik ben zeer tevreden!
Evita Kloostra
Evita Kloostra
2022-12-28
Lieve mensen en fijne gesprekken. Supersnelle bevalling gehad waar ik heel positief op terugkijk dankzij Mariëlle 🙌
Soraya van de Maat
Soraya van de Maat
2022-12-19
Tja waar moet ik beginnen.... 3 jaar geleden kwam ik voor het eerste bij Sela ondertussen ben ik na die keer nog 2 keer terug gekomen. 3 kindjes onder de 3 mogen krijgen. Alle 3 ging ik met ontzettend veel plezier naar Sela praktijk toe. Van begin tot het einde ben ik zo ontzettend tevreden. Ze werken niet omdat het moet maar ze werken met hun hart. Ze staan voor je klaar,voor alles! Ze begeleiden je super, zowel voor als tijdens de bevalling. Maar ook erna staan ze nog gewoon voor je klaar voor vragen maar ook om gewoon te checken hoe het met je gaat. Ik zou iedereen aanraden, mocht je echt een goede verloskundigenpraktijk zoeken, om hier heen te gaan want een plek waar jij je als zwangere gehoord voelt, waar er wordt mee gedacht en een plek heb waar je weet dat je ergens terecht kunt voor serieuze maar ook onzinnige/leuke dingen, dat gun ik iedereen zodat ze extra kunnen genieten van hun zwangerschap en de tijd erna. *Annemieke bedankt voor alle leuke en hilarische gesprekken, steun, vertrouwen, hulp,rust en nog zoveel meer. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben met een topbevalling en ik vol trots nu naar 3 van die kleintjes kan kijken en dat ook mede dankzij jou 🙂 Sela, super bedankt, jullie zijn top! En wie weet tot over een poosje 🙂
Anne-Jan van der Steen
Anne-Jan van der Steen
2022-11-23
Heel fijn traject tot na de bevalling gehad. Je kunt er altijd terecht met je vragen en hebben aandacht voor je persoonlijke situatie. Zeker aan te raden!
Willeke van ee
Willeke van ee
2022-09-07
Wij hebben een heel fijne ervaring bij Sela verloskundigen! Ons eerste kindje werd in 2,5 uur tijd geboren. Gelukkig werden wij gelijk door Mariëlle serieus genomen en kwam ze direct toen wij al na 1,5 uur belden. Dankzij haar snelle handelen hadden wij een prachtige bevalling, gewoon begeleidt door een verloskundige en dat ook nog eens thuis! We kijken terug op een prachtige en heel bijzondere bevalling. Dankjewel daarvoor! En ook de andere verloskundigen hartelijk dank voor de fijne begeleiding tijdens de zwangerschap!
mathilda Blankespoor
mathilda Blankespoor
2022-08-24
Super fijne praktijk met! Met goede verloskundige! Die echr tijd voor je nemen! Alle 3 de zwangerschappen hier gehad! En de laatste met een thuis bevalling! Super goed ervaren! Zeker een aanrader!!
Jinte Lammertink
Jinte Lammertink
2022-08-13
Mijn beide zwangerschappen zijn begeleid door Sela, een ontzettend fijne praktijk! Rustige en ervaren medewerkers (zowel de verloskundige als de assistentes), voor vragen kun je altijd terecht en nemen ze echt de tijd voor je.
Chris Kleijne
Chris Kleijne
2022-07-28
Lieve persoonlijke begeleiding van ervaren verloskundigen. Altijd bereikbaar en bereid om vragen te beantwoorden. Wij zouden Sela aan iedereen aanraden!
Wil je je aanmelden? Dat kan per email, telefonisch of klik hier om ons een appje te sturen!

Wanneer krijg ik een echo?

Echo’s kunnen worden gemaakt in de volgende zwangerschapsweken:

 • Tijdens de eerste controle: de vitaliteitsecho;
 • Tussen 10-12 weken: de termijnecho;
 • Rond 13-14 weken: de 13 weken echo;
 • Rond 20 weken: de 20 weken echo;
 • Rond 8 maanden: de liggingsecho;
 • Tussen 24-33 weken: 2 groeiecho’s (als daar een reden toe is).

Of er een echo gemaakt wordt, is je eigen keuze. Tijdens de controle bespreken we met je wat jouw wensen en onze mogelijkheden zijn.

Wat kun je verwachten bij je echo's?

Vitaliteitsecho - rond 7 weken

De vitaliteitsecho vindt plaats helemaal aan het begin van je zwangerschap. Vanaf ongeveer zeven weken zwangerschap kunnen we het hartje van de baby zien kloppen. Dit geeft natuurlijk nog geen zekerheid voor de weken daarna. Maar de vitaliteitsecho kan fijn zijn als bevestiging van de zwangerschap.

Termijnecho - tussen 10 en 12 weken

De termijnecho krijg je tussen de tien en twaalf weken zwangerschap. We kijken of het hartje van de baby klopt en de baby wordt opgemeten. Door deze meting kan nauwkeurig worden bepaald hoever je zwanger bent en wat je uitgerekende datum is.

Dertienwekenecho - rond 13 weken

Tijdens de dertienwekenecho wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen van het kindje. Kijk voor meer informatie bij ‘prenatale screening’.

Twintigwekenecho - tussen 18 en 20 weken

De twintigwekenecho wordt ook wel het ‘structureel echoscopisch onderzoek’ (SEO) genoemd. Bij deze echo wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van je kindje. De twintigwekenecho is een onderdeel van de prenatale screening.

Liggingsecho - tussen 35 en 38 weken

Tijdens deze echo kijken we of de baby goed ligt en of je voldoende vruchtwater hebt. Ook meten we de groei.

Echo bloedverlies - indien nodig

De echo bloedverlies wordt gemaakt als je bloedverlies hebt tijdens je zwangerschap. Bel ons gelijk als je bloedverlies hebt tijdens je zwangerschap. Vaak is dit een spannende situatie. Daarom kunnen we, als je het wenst, op korte termijn een echo voor je inplannen. De echo bloedverlies kan ook plaatsvinden als je je nog niet hebt aangemeld in onze praktijk.

Groeiecho - indien nodig

Er kunnen verschillende redenen zijn om een groeiecho te verrichten. Bijvoorbeeld als het lijkt dat je kindje te hard of te langzaam groeit. Tijdens de groeiecho wordt de baby gemeten en de hoeveelheid vruchtwater wordt beoordeeld.

Vruchtwaterecho - indien nodig

Een vruchtwaterecho wordt verricht als wordt vermoed dat er te veel of te weinig vruchtwater in de baarmoeder is. Tijdens deze echo wordt ook de groei van de baby beoordeeld.

Pretecho/echo geslachtsbepaling - indien gewenst

Met een pretecho kun je een keertje extra naar je kindje kijken of het geslacht laten bepalen (echo geslachtsbepaling). De pretecho wordt niet door de verzekeraar vergoed en is bedoeld voor cliënten van Sela. Je kunt hieronder meer informatie vinden over de kosten en pakketten voor pretecho’s die namens Sela Verloskundigen worden aangeboden. Of bel ons en maak direct een telefonische afspraak!

1. EvenBeeld
 • 10 min. kijken naar je baby, het hartje zien kloppen of kijken of je daadwerkelijk zwanger bent, dit kan gedurende de zwangerschap.
  Kosten: € 30,-

 

2. ToonBeeld
 • 25 min kijken naar je baby. Als je wilt ook geslachtsbepaling, dit kan vanaf 17 weken.
  Kosten: € 45,-

 

3. Denkbeeld

Denk je erover om meerdere echo’s te willen, dan is dit misschien iets voor jou:

 • Drie keer 10 min. kijken naar je baby, op door jou gekozen momenten.
  Kosten: € 80,-
 • Een keer 25min. uitgebreid kijken naar je baby én twee keer 10min.
  Kosten: €100,-
3D echo

Je kunt bij ons ook kiezen om een 3D echo te laten maken. 3D betekent ” 3 dimensionaal”  en dat staat voor lengte, breedte en diepte.
Bij een 3D echo kijk je nergens doorheen zoals op een 2D echo wel het geval is. 3D beelden zijn net zoals foto’s stilstaande beelden.
De kosten zijn € 90,- voor een 3D echo van 30 minuten.
De beelden kun je op een USB stick, zoals hierboven staat omschreven, laten vastleggen.

Uitwendige echo

Bij een uitwendige echo wordt de echo via de buitenkant van je buik gemaakt. Terwijl je op de onderzoeksbank ligt, wordt er gel op je buik aangebracht en met de probe van het apparaat over je buik bewogen. Voor de uitwendige echo is het handig als je blaas iets gevuld is.

Inwendige echo

Als er een echo wordt gemaakt vóór tien weken zwangerschap, dan doen we dit vaak door middel van een inwendige echo. Een inwendige echo maakt namelijk een betere beeldvorming mogelijk bij een vroege zwangerschap. Ook in een latere periode kan er reden zijn om een inwendige echo te maken. Wanneer dit het geval is, wordt dit met je besproken. Een volle blaas kan bij een inwendige echo in de weg zitten. Een inwendige echo is niet pijnlijk.

Meer weten?

Wil je kennismaken met de verloskundigen van Sela, of heb je aanvullende vragen?
Neem contact met ons op of meld je aan.